1. Przejdź do menu
  2. Przejdź do treści
  3. Przejdź do stopki

Decyzje Prezydium NRL z 16 lutego 2018 r.

Zgodnie z decyzjami Prezydium Naczelnej Rady Lekarskiej z 16 lutego 2018 r. Patronatem Honorowym Prezesa NRL zostały objęte następujące wydarzenia:

- III Kongres Wyzwań Zdrowotnych (Health Challenges Congress – HCC), inicjatywa PTWP i Rynku Zdrowia;
- pilotażowy projekt edukacyjny „Nie trać głowy – program profilaktyki i wczesnego wykrywania nowotworów głowy i szyi”, prowadzony przez Centrum Onkologii – Instytut im. Marii Skłodowskiej-Curie w Warszawie;
- wspólnie odbywające się: XX Międzynarodowa Konferencja Okrągłego Stołu pt. „Kształcenie przed- i podyplomowe w stomatologii”, XI Międzynarodowa Konferencja Naukowo-Szkoleniowa „Środowisko a stan zdrowia jamy ustnej” oraz IV Międzynarodowa Konferencja Naukowo-Szkoleniowa Lekarzy Dentystów pt. „Między funkcja a estetyką” organizowane przez Polskie Towarzystwo Edukacji Medyczno-Dentystycznej „Sapientia”, Katedrę i Zakład Stomatologii Zachowawczej z Endodoncją UM w Lublinie i Zakład Protetyki Stomatologicznej UM w Lublinie;
- Jubileusz 70-lecia Stomatologii Gdańskiej z Międzynarodową Konferencją Naukowo-Szkoleniową „Onkologia we współczesnej stomatologii”, inicjatywa Zakładu Chirurgii Stomatologicznej Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego;
- XIV Mistrzostwa Polski Lekarzy w Pływaniu, wspierane przez Komisję Sportu NRL, Komisję Sportu i Turystyki ORL w Rzeszowie oraz Miejski Zarząd Oświaty i Wychowania w Dębicy.

Opublikował: Monika Bala

Data opublikowania: 2018-02-23 09:26:39